La inceput de an…

La inceput de an cateva previziuni…numismatice pentru 2011.  La capitolul sesiuni ar fi de mentionat cele de arheologie organizate la Ploiesti la finalul lunii august si cea de la Calarasi din 12-15 octombrie, ambele avand o sectiune de numismatica dedicata in primul caz mileniului I iar in cel de-al doilea circulatiei monetare la Dunarea de Jos. O parte dintre comunicari vor fi publicate in volume ingrijite de colegii de la cele doua muzee organizatoare.  Nelipsita din peisajul numismatic este Pontica (sesiune care “vietuieste” de aproape o jumatate de veac si tragem nadejde ca va avea viata lunga si de aici inainte in ciuda situatiei economice dificile) organizata la inceput de octombrie de colegii de la muzeul din Constanta si care cuprinde an de an o sectiune dedicata studierii monedelor. Sa nu uitam de colaborarea cu colegii din Republica Moldova care se va materializa si in acest an prin organizarea celui de-al XII Simpozion de numismatica prevazut a avea loc in a doua parte a lunii septembrie. La capitolul publicatii anul 2011 reprezinta reluarea seriei Studii si Cercetari de Numismatica, prestigioasa revista a Institutului de Arheologie din Bucuresti, primul numar din seria noua fiind deja la editura. La Multi Ani 2011 !

Advertisements
Posted in Info. 3 Comments »

3 Responses to “La inceput de an…”

 1. robaru' Says:

  Un blog foarte interesant. Am gasit multe informatii utile pentru determinari de monede. Multam fain!

 2. liviu Says:

  Buna ziua
  Mi-a placut articolul si pagina, vad ca o intretineti cu informatii foarte bune. Eu colectionez monede si m-ar interesa sa ma inscriu in Societatea Numismatica Romana. M-ati putea sfatui cum se poate face asta fara sa ma deplasez la sediu, nu ma aflu in tara. Nu am gasit o pagina cu informatiile necesare. Multam frumos pentru timpul dvs si sa continuati tot asa cu articolele, sunt foarte interesante. Felicitari.

  • Aurel Vilcu Says:

   Va multumesc pentru cuvintele frumoase. In privinta inscrierii in SNR am redirectionat mesajul dumneavoastra catre Viorel Petac, presedintele SNR


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: