Moneda otomana in Tarile Romane in perioada 1687-1807

La editura Istros din Braila, prin eforturile domnului Ionel Candea, a aparut un nou volum de numismatica, de aceasta data dedicat monedelor otomane. Volumul intitulat Moneda otomana in Tarile Romane in perioada 1687-1807, cu o prefata semnata de prof. univ. dr.  Mihai Maxim, trateaza atat probleme legate de sistemul monetar otoman cat si aspecte ale circulatiei monedelor emise in numele sultanilor in perioada amintita. Detalii privind vanzarea acestui volum pot fi obtinute de la editura Istros http://www.edituraistros.ro/

12 Responses to “Moneda otomana in Tarile Romane in perioada 1687-1807”

 1. noviodunum.ro Says:

  Felicitari! La cat mai multe carti!

  • Aurel Vilcu Says:

   Multumesc. Ti-am rezervat un volum. Totodata am luat urarea-indemn in serios si acum lucrez la urmatorul volum dedicat unei asezari romano-bizantine.

 2. noviodunum.ro Says:

  🙂 Multumesc! Aha, cred ca este vorba de Noviodunum, dar un volum cu moneda mediaevala.

 3. noviodunum.ro Says:

  Mda, dar si Nufaru-Proslavita are nevoie de un volum. Neaparat trebuie trecut in planul de lucru 🙂

 4. dorelb Says:

  Felicitari! Pacat ca dnii de la editura nu raspund la emailuri. Le-am scris de aproape o luna si nici un semn. La ce librarie care are si magazin online s-ar putea gasi cartea dvs?

  • Aurel Vilcu Says:

   Va multumesc pentru felicitari. Din pacate nu va pot ajuta deocamdata cu detalii in privinta procurarii volumului. De distributie se ocupa doar editura. Probabil ca in urmatoarele luni va fi de gasit si la unele librarii. Voi reveni cu detalii.

 5. Florin Ciulavu Says:

  In primul rand vreau sa va felicit atat pentru acest volum dar si pentru studiul “Despre ducatii lui Vladislav II, Voievod al Tarii Romanesti (1447; 1448 – 1456)” care mie imi este de foarte mare folos. As fi interesat sa cumpar aceasta carte. Imi puteti spune cum pot intra in posesia ei? Va multumesc!

 6. Gabriel Chisamera Says:

  Buna ziua

  Felicitari si din partea unui numismat amator, pasionat de numismatica otomana.
  Ati realizat o lucrare extrem de valoroasa, la a carei aparitie nici nu indrazneam sa visez. La cat mai multe realizari similare!
  Pentru cei interesati, eu (dupa cateva incercari nereusite),
  am reusit sa-mi procur un exemplar din aceasta lucrare de la libraria Muzeului de Istorie din Braila, mai exact la inceputul lunii mai 2010.

  Gabriel

  • Aurel Vilcu Says:

   Multumesc pentru mesajul incurajator care ma bucura dar in aceeasi masura ma obliga sa recidivez. La randul meu va urez cat mai multe satisfactii numismatice si nu in ultimul rand in domeniul in care activati (stiintele naturii).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: